Tewa

achtergrond 28 februari 2016

Voor search one gebruikte ik deze foto van een Noord Amerikaans Tewa-meisje, geportretteerd door Edward S. Curtis, in 1906. Nazaten van de Tewa (pueblo-indianen) die de second pueblo revolt ontvluchtten, leven vandaag op Hopi-grond in New Arizona.

witruimtewapi

Wat me tijdens het samenstellen van search one fascineerde was het verhaal dat ik tegenkwam over de vier hoeken:

Volgens Hopi voorspellingen, die dateren uit het begin van de Hopi-geschiedenis duizenden jaren geleden, zal bijna al het leven op deze planeet stoppen, als we niet tot het inzicht komen dat iedereen in vrede en balans met de natuur moet leren leven. Deze voorspelling, het overleven van de mens en al het leven op aarde, krijgt een bijzondere betekenis als we weten dat veel Hopi voorspellingen in de loop van de geschiedenis zijn uitgekomen.

Hopi leven op een sacrale plek in het Zuid Westen van Noord Amerika, hun spirituele centrum van het continent en zien verantwoordelijkheid in het beschermen van de aarde door de vier hoeken te beschermen (in Utah, Colorado, Arizona en New Mexico).

Wetenschappers hebben bepaald dat de radioactieve mineralen en ondergrondse waterstromen samen met zonnestraling, op alle vier de hoeken aanwezig, verantwoordelijk zijn voor bronnen van positieve en negatieve ionen in de atmosfeer die belangrijk zijn voor de fysieke en geestelijke gezondheid van de mens. De wetenschap erkent de vier hoeken als een van de belangrijkste plekken op aarde waar electro-magnetische krachtvelden in balans moeten blijven om een levengevende biosfeer te handhaven.

Op deze levenskrachtige plekken zijn inmiddels hun oorspronkelijke bewoners verdreven, worden radioactieve mineralen gedolven, wordt radioactief afval gedumpt en daalt het grondwaterniveau dramatisch.